+381 11 78 57 555 / +381 62 288 470

    Velimira Bate Živojinovića (Bojanska) 5, Beograd

O NAMA

O nama

Poliklinika “Panacea”je osnovana 3. marta 2009 godine u Beogradu.

Rešenjem Ministarstva zdravlja Republike Srbije registrovana je za obavljanje specijalističkih lekarskih pregleda i ambulantne dijagnostičke i terapijske intervencije iz oblasti interne medicine, anesteziologije sa reanimatologijom, ginekologije, neurologije i radiološke dijagnostike.

U ustanovi rade stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom iz svojih oblasti, koji dijagnostičke i terapijske procedure sprovode najsavremenijim sredstvima i aparatima.

U Poliklinici se obavljaju specijalistički lekarski pregledi i ambulantne dijagnostičke i terapijske intervencije iz oblasti:


• dijagnostike magnetskom rezonancom

• ultrazvučne dijagnostike

• interne medicine

• ginekologije

• neurologije

  • Ultrazvuk abdomena predstavlja ultrazvučni prikaz: jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa, slezene, bubrega, abdominalne aorte. Priprema za pregled: Dan pre pregleda ne bi trebalo jesti hranu koja nadima (pasulj, kupus, grašak i sl.). Ne treba jesti niti piti kafu 4-5 sati pre pregleda (inače žučna kesa bude prazna i ne vidi se dobro). Idealno bi bilo uraditi pregled ujutro, na prazan stomak, posle pražnjenja creva.

  • Šta možete učiniti danas da budete zdravi sutra?

    Svakako da je odgovor javiti se lekaru jednom godišnje na sisitematski pregled. U ginekologiji preventivni pregled obuhvata papa test i vaginalni ultrazvučni poregled. Pregled se može proširiti na kolposkopiju i bakterioloske briseve. Preventivni pregled otkriva početne znake obolenja, kako grlica materice, tako i same materice i jajnika, u fazama kada nema simptoma. Odlaskom kod ginekologa na ultrazvuk i papa test aktivno učestvujete u očuvanju i unapredjenju sopstvenog zdravlja.

    Primarijus drr
    Ljubica Presetnik