+381 11 78 57 555 / +381 62 288 470

    Velimira Bate Živojinovića (Bojanska) 5, Beograd

DELATNOSTI

MAGNETNA REZONANCA (NMR/MRI/MR)

Magnetna rezonanca (NMR) nezamenjiva je u dijagnostici bolesti mozga, kičmenog stuba, krvnih sudova glave i vrata i kičmene moždine. Otkriva multiple sklerozu, Alchajmerovu bolest, epilepsiju, moždani udar i akutni šlog. Razlikuje vrste tumora mozga, kao i stepen njihove agresivnosti. 

Kad je reč o ligamentima, tetivama, meniskusima, mišićima, zglobovima – magnetna rezonanca je suverena metoda.

Osim toga, magnetna rezonanca otkriva sve bolesti žučne kesice i žučnih puteva. 

Pre pojave ovog aparata nije bilo načina da se uoče promene na tankom crevu. Danas se, zahvaljujući magnetnoj rezonanci, o stanju tankog creva dobijaju precizni podaci.

U svetu se nijedna ginekološka operacija ne radi bez magnetne rezonance male karlice, a posebno kada se sumnja na neko maligno oboljenje. Ona pre operacije otkriva da li je reč o malignoj ili benignoj promeni, koje je tumor veličine, da li su zahvaćeni krvni sudovi, limfni čvorovi ili okolni organi. 

Moderni modeli magnetne rezonance mogu da prikažu strukturu srca i aorte, aneurizmu i druge promene na krvnim sudovima. Detektuju se urođene srčane mane, kao i promene na srčanom mišiću izazvane srčanim udarom.

Bolesti i anomalije bubrega, uretera i mokraćne bešike nekada su otkrivane intravenskom pijelografijom. Pacijent je izlagan štetnom zračenju i morao je da prima kontrast. Danas magnetna rezonanca otkriva skoro sve bolesti bubrega, uretera i mokraćne bešike, a potpuno je bezbedna za pacijenta.

Panacea poseduje magnetnu rezonancu najnovije generacije, koja se može raditi bez kontrasta, osim u izuzetnim slučajevima, tako da je rizik od alergije sveden na minimum, a i pacijenti koji se plaše igle ne moraju da podnose neprijatnost. Uređaj je širi i tiši od većine modela i nema štetnog zračenja.


Hipofiza Magnetna rezonanca Hipofize Sarkoidoza Sinusi Tromboza Tuberkuloza Tumori

Magnetna rezonanca Magnetna rezonanca1 Magnetna rezonanca2 Magnetna rezonanca3 Magnetna rezonanca4 Magnetna rezonanca5 Magnetna rezonanca6 Magnetna rezonanca7 Magnetna rezonanca8 Magnetna rezonanca9 Magnetna rezonanca10

Cemu sluzi Magnetna Rezonanca Kako radi Magnetna Rezonanca Rizici Magnetne Rezonance Sta je Magnetna Rezonanca Sta otkriva Magnetna Rezonanca